February 2023

KDPolitik VIDEO/INTERVISTË, CEKA: EDUKIMI EKONOMIK MUNDËSON ZHVILLIM TË GJITHANSHËM

Në një intervistë ekskluzive për KDP, drejtori ekzekutiv i Institutit Alternativa Liberale, Orhan Ceka, thekson se nëpërmjet programeve të ndryshme instituti që ai drejton po përpiqet që të promovojë konceptin e edukimit ekonomik tek qytetarët në mënyrë që t’i bëjë ata pjesë e proceseve dhe politikave shtetërore. Ai thotë se për dallim nga vendet e …

KDPolitik VIDEO/INTERVISTË, CEKA: EDUKIMI EKONOMIK MUNDËSON ZHVILLIM TË GJITHANSHËM Read More »

Promoting Economic Literacy: Highlights from the #EconLIT2023 Conference

We are excited to announce the successful conclusion of the #EconLIT2023 conference, which brought together over 100 participants from various backgrounds, including universities, ministries, municipalities, businesses, business accelerators, NGOs, and media. The conference marked the launch of the Economic Literacy Program, a collaborative effort between the Liberal Alternative Institute and the Economic Fundamentals Initiative, which …

Promoting Economic Literacy: Highlights from the #EconLIT2023 Conference Read More »

Olimpiada e Ekonomiksit: Informatë për nxënësit e shkollave të mesme në Maqedoninë e Veriut!

📢 Informatë për nxënësit e shkollave të mesme në Maqedoninë e Veriut!   🏆Instituti Alternativa Liberale në bashkëpunim me Economic Fundamentals Initiative dhe INEV ju ftojnë të merrni pjesë në Olimpiadën e Ekonomiksit! 🚀 Kjo është një mundësi e jashtëzakonshme për të gjithë ata që janë të interesuar për fushën e ekonomisë dhe synojnë të …

Olimpiada e Ekonomiksit: Informatë për nxënësit e shkollave të mesme në Maqedoninë e Veriut! Read More »

School registrations are closed: 27 schools participating in this years EO!

It has been a very busy January at LAI with meetings across the northwest North Macedonia, with an amazing result: out of the 25 public schools with instruction in Albanian language, 23 high schools have registered for the Economics Olympiad. Additionally, 2 private highschools with two schools each has joined the cohort bringing the total …

School registrations are closed: 27 schools participating in this years EO! Read More »

#EconLit2023 Conference as a Launching Event of Economic Literacy Program

📢 And its finally here!!! #ECONLIT2023 📚 The #EconLit2023 Conference in #NorthMacedonia will bring together experts and practitioners to discuss issues related to economic literacy and education. 📋 The conference will have three sessions, each focusing on a different topic. The first session will diagnose the current state of economic literacy in North Macedonia and …

#EconLit2023 Conference as a Launching Event of Economic Literacy Program Read More »